Testenine s tuno in zelenjavo

Slasten, okusen in hitro pripravljen študentski obrok.
Testenine s tuno in zelenjavo

Pripravi za tiskanje

Avtor: TINA KRESLIN
Kategorija: Ribje - morske jedi
Količina: za dve osebi
Čas priprave: 40 minut
Strošek obroka: 10 EUR
Dodano: 22.4.2016
Število ogledov: 2847

Sestavine

Testenine
Tuna v konzervi
Zelenjava (čebula, česen, paradižnik, bučke, paprika, peteršilj, po želji še kaj drugega...)
Začimbe po želji (sol, poper, bazilika, majaron, timijan...)
Paradižnikova mezga
Parmezan (za dekoracijo)

Postopek

Na olju v posodi popražimo čebulo. Ko porjavi, dodamo zelenjavo, začimbe in pražimo/dušimo toliko časa, da zelenjava postane mehka. Nato tuni odcedimo olje, jo primešamo k zelenjavi, dodamo še malo česna in pražimo toliko časa, da iz posode zadiši po tuni ter česnu. Po okusu dodamo malo paradižnikove mezge, premešamo in kuhamo še nekaj časa. V drugi posodi skuhamo priljubljene testenine. Nato jih primešamo k omaki iz tune in zelenjave ter pustimo na ognju še toliko časa, da se sestavine med seboj lepo pomešajo. Na koncu dodamo še parmezan. Mljask!

NOVO V GALERIJI

PARTNERJI