Pica z bučkami in jajci

izjemen okus 

Pica z bučkami in jajci

Pripravi za tiskanje

Avtor: Nejla Kalender
Kategorija: Vegetarijanske jedi
Količina: 2
Čas priprave: 30 minut
Strošek obroka: 5 EUR
Dodano: 9.4.2016
Število ogledov: 1423

Sestavine

Podlaga;
1 količina osnovnega testa za pico 
 
Obloga:
3 žlice ekstradeviškega olja 
1 tanko narezana velika čebula 
1 tanko narezana bučka 
sol in zmlet poper 
2 olupljena i tenko narezana paradižnika 
2 jajci 
120 g tanko narezane ali natrgane mozzarele  lahko tudi kaksna druga vrsta sira)

Postopek

Pečico segrejemo na 250 stopinj celzija. Pekač za pico s premerom 28 cm namastimo z oljem. Vzhajano testo hitro pregnetemo na rahlo pomokani delovni površini, nato ga z dlanmi razvlečemo v pripravljeni pekač.

OBLOGA: v veliki ponvi na zmernem ognju segrejemo 2 žlici olja.dodamo čebulo in bučke ter pražimo 5 do 7 minut, da se zmehčajo. Na testu enakomerno razgrnemo zmes čebule in bučk ter pustimo 1 cm širok rob. Obložimo s paradižnikom in mozzarelo. V sredino ubijemo jajci. Posolimo in popopramo ter pokapamo s preostalo žlico olja. Pečemo 10 do 15 minut, da testo postane hrustljavo in zlato rjavo, jajci pa zakrkneta. Pico postrežemo vročo.

NOVO V GALERIJI

PARTNERJI