Zelenjavni zavitek

Zelenjavni zavitek

Pripravi za tiskanje

Avtor: Špela
Kategorija: Vegetarijanske jedi
Količina: za 4 osebe
Čas priprave: 40 minut
Strošek obroka: 10 EUR
Dodano: 22.12.2015
Število ogledov: 3439

Sestavine

za testo:
  1. 250 g polnozrnate moke
  2. 1/2 čajne žličke soli
  3. 4 jedilne žlice oljčnega olja
za nadev:
  1. 2 čebuli
  2. 300 g korenja
  3. 1 kg špinače
  4. 2 jedilni žlici oljčnega olja
  5. sol
  6. poper
  7. 50 g praženih injol
  8. 200 g zrnate skute
  9. 2 rumenjaka
  10. 3 jedilne žlice ovsenih kosmičev
  11. 2 jedilni žlici masla
  12. moka za kuhinjsko krpo
  13. maščoba za pekač

Postopek

  1. Moko in sol zmešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo postopoma nalijemo olje ter 10 jedilnih žlic vode. Z rokami sestavine zgnetemo v gladko testo. Ga pokrijemo, damo na toplo in pustimo počivati eno uro.
  2. Medtem olupimo čebuli in korenje ter jih narežemo na kocke. Špinačo očistimo, operemo in narežemo na trakove. V veliki ponvi segrejemo olje in v njem podušumo čebulo. Dodamo korenje in dušimo 3 minute. Nato dodamo špinačo in še dušimo. Zelenjavo začinimo in ohladimo. Tekočino odlijemo. Vmešamo pinjole.
  3. Zrnato skuto, rumenjaka in ovsene kosmiče zmešamo in vse skupaj vmešamo v zelenjavno mešanico.
  4. Testo tanko razvaljamo in polžimo na pomokano kuhinjsko krpo. Robove malo raztegnemo.
  5. Testo pomažemo z malo tekočega masla in nadevamo z zelenjavno maso. Vse skupaj s pomočjo krpe zavijemo z ožje strani.
  6. Zavitek položimo na namaščen pekač in ga namažemo s preostalim maslom. Pečico ogrejemo na 190 °C (ventilacijsko pečico na 170 °C). Zavitek pečemo okoli 45 minut.

NOVO V GALERIJI

PARTNERJI