Spodbujamo zdravo prehrano

 

V Študentski organizaciji Slovenije začenjamo s projektom Jem zdravo. Študiram s polno paro!, s katerim želimo spodbuditi in ozavestiti študente o pomenu zdravega prehranjevanja. Jutri, 13. novembra 2012, bomo po univerzitetnih mestih po vsej Sloveniji delili jabolka in zloženke z recepti, kako hitro, enostavno in poceni pripraviti zdrave obroke – tako zajtrk, kosilo in večerjo.

Obremenjenost študentov je velika, finančnih sredstev pogosto premalo, zato se sendviči in razna druga hitro pripravljena ter poceni hrana velikokrat znajdejo na jedilniku študenta. V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) se zavedamo, da lahko dobro študira le zdrav študent, pri čemer ima zdrava prehrana poleg zadostnega gibanja velik vpliv. Namen ŠOS-a je predvsem spremeniti navade študentov, da bodo dali večji pomen zdravi prehrani, in tudi širši javnosti pokazati, da je možno za malo denarja v kratkem času pripraviti zdrav in dober obrok. Zato smo pripravili zloženko, ki jo bomo poleg jabolk delili na dogodkih. Objavili smo tudi svojo spletno stran www.jemzdravo.si, na kateri so prav tako objavljeni recepti za pripravo zdravih obrokov, svoje izkušnje s pripravo pa si lahko delijo tudi študenti med seboj. Za še bolj nazoren prikaz, kako objavljene recepte dejansko pripraviti, pa bomo posneli televizijske kuharske oddaje z znanimi Slovenci, ki bodo pripravljali zdrave in enostavne jedi.  

V Ljubljani bodo promotorji akcije nagovarjali študente 13. novembra 2012 med 9. in 14. uro na Fakulteti za računalništvo in informatiko, na Fakulteti za matematiko in fiziko, na Biotehniški fakulteti, Fakulteti za socialno delo in na Visoki šoli za risanje in slikanje, pa tudi v Zavodu Študentska svetovalnica (Židovska steza 6) ter v Zavodu ŠOLT (v Rožni dolini ter na Vojkovi 63). V Mariboru bodo delili pred ŠTUK-om in pred študentskimi domovi na Tyrsevi ulici, poleg tega pa bodo tudi krožili po mestu in tam delili material. V Kranju bodo promotorji prisotni pred Fakulteto za organizacijske vede, v Kopru pa na Trgu Brolo. Akciji so se pridružili tudi nekateri študentski klubi.

Za več informacij se lahko obrnete neposredno na koordinatorje projekta po posameznih entitetah:

ŠOUM: Matic Kirbiš (matic.kirbis@soum.si, 031 825 118) in Kristina Pajek (kristina.pajek@soum.si, 041 989 728).

ŠOU v LJ: Aleksandra Pekošak (aleksandra.pekosak@sou-lj.si, 031 298 470)

ŠOUP: Nika Stravs (nika.stravs@soup.si, 040 515 862)

ŠKIS: Jasmina Zahirović (jasmina.zahirovic@skis-zveza.si, 040 351 600)


NOVO V GALERIJI

PARTNERJI