Študentje se vse bolj zavedajo pomena zdrave prehrane!

Študentska organizacija Slovenije že od leta 2012 uspešno izvaja projekt Jem zdravo. Študiram s polno paro!, s katerim si prizadeva spodbuditi študente k zdravemu načinu prehranjevanja, saj lahko dobro študira le zdrav študent. V mesecu maju so po Sloveniji potekale terenske akcije, kjer so študentski klubi in študentske organizacije študentom delile sadne rezine, med in pšenični zdrob. Ozaveščanje študentov o zdravem načinu prehranjevanja  je preseglo vsa pričakovanja!

Poleg zelo uspešnih terenskih akcij po vsej Sloveniji, ki so se zaključile pred dobrim mesecem dni pa ŠOS na spletni strani www.jemzdravo.si, dnevno objavlja recepte za pripravo zdravih obrokov ter v sklopu nagradne igre študentom omogoča, da svoje izkušnje in recepte delijo z drugimi. Med avtorji več kot 200 receptov smo že tretjič izžrebali nekoga, ki je prejel mali gospodinjski aparat Bosch. Objavljanje receptov se bo nadaljevalo tudi v prihodnje, nova nagradna igra pa sledi že jeseni.

Pri projektu so nam bili v veliko podporo sponzorji in donatorji, brez katerih bi bila izvedba projekta nemogoča. Iz srca bi se radi zahvalili Hoferju, podjetju Bosch, Čebelarstvu Pislak, Coolhouse Fin-tun, d.o.o., Ljubljana in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Ob zaključku terenskih akcij je Žiga Schmidt, predsednik ŠOS povedal » …Primarni namen ŠOSa je bil ves čas jasen, to je spodbuditi mlado generacijo k aktivnostim, ki krepijo zdrav odnos do življenja in izboljšujejo pogoje za študij. Jem zdravo, študiram s polno paro ni socialni korektiv, slednje je dolžnost države oz. vlade, in ne študentskih organizacij.«

 


NOVO V GALERIJI

PARTNERJI